Zvykla jsem si je dělat v nádobě s víkem, protože je menší a je to tak akorát dávka...prostě pro každého pár kousků. :-)
Ale povedou se v jakékoliv nádobě, vhodné do trouby, jen přidáte pět minut při pečení...
Potřebujeme:
650 g hladké mouky
350 ml teplého mléka
100 ml oleje
4 lžíce cukru
1/2 lžičky soli
kostička droždí
citronová kůra nastrouhaná
Do mističky dáme rozdrobené droždí, zasypeme dvěmi lžícemi cukru a nalijeme trošku teplého mléka...necháme vzejít kvásek...
Do mísy nasypeme všechny suroviny, přidáme kvásek a v robotu nebo ručně uhněteme těsto.
Necháme kynout přikryté igelitem...v tomto teplém období je těsto vykynuté velmi rychle :-)
V pekáčku necháme rozpustit dvě lžíce másla...
Těsto dáme na moukou posypanou pracovní plochu, vyválíme na tloušťku 0,75 cm.
Vykrajujeme hrníčkem, na každou přidáme povidlovou náplň,
(domácí povidla, trošku rumu a lžičku cukru) buchtu zabalíme,omočíme v másle a skládáme do pekáčku "švem" dolů a blízko k sobě... :-)
Samozřejmě můžete dát náplň podle chuti,dobrá je i kostička čokolády...
Troubu roztopíme na 220 stupňů.
Pekáček přikryjeme víkem nebo zakryjeme alobalem... Pečeme 15 minut na 220 stupňů a poté odkryjeme víko (sundáme alobal) a ještě dopékáme 5 min na 200 stupňů ( v nádobě bez víka 10 min)...potom troubu úplně vypneme a ještě 5 min.necháme dojít v zavřené troubě...
Upečené buchty potřeme mašlovačkou horkým mlékem s kapkou rumu...
Vychladlé buchty pocukrujeme ...
Buchty byly skvělé, udělala jsem buchtičky se šodó i buchty s povidlama
OdpovědětVymazatDěkuji moc za zprávu, jsem moc ráda, že chutnaly... :-)
VymazatTak jsem taky zkusila a musím říct, že jiné péct nebudu. Děkuji za recept
OdpovědětVymazatWow, tak to mě moooc těší...děkuji :-)
VymazatUž jsem si je opsala do kuchařky, jsou heboučké, měkoučké, dokonalé..myslela sem, že babička dělá nejlepší, ale právě tyhle buchtičky ty její překonaly. děkuji mňáám :)
OdpovědětVymazatJá moc děkuji, vážím si toho moc... :-)
Vymazat