čtvrtek 1. října 2015

Švestkový krambl...

Tak jsem si před časem říkala, co všichni na tom kramblu mají...
Ovoce bez těsta jen s drobenkou?
Dala jsem si tento recept do pomyslného žebříčku tipů do kolonky "až někdy..."
Ale protože jsem v pondělí od mého muže dostala tuhle úúúúžasnou "mističku Emilku", jako první mě napadl právě švestkový krambl.
V podstatě se dá udělat z jakéhokoliv trošku kyselejšího ovoce, a příprava je tak jednoduchá, že stihnete připravit tuto pochoutku i před nečekanou návštěvou, kdy nemáte po ruce nic na stůl ke kávě.


Švestkový krambl

500 g švestek nebo tolik aby pokryly dno vaší zapékací misky
hrstku třtinového cukru na oslazení švestek

Na drobenku:
100g másla
100 polohrubé mouky
100 g krupicového cukru

Zapneme troubu na 190 stupňů.


Zapékací misku vymažeme máslem.Švestky vypeckujeme a nakrájíme na menší kousky.Smícháme s hrstkou třtinového cukru a dáme do misky.


V robotu nebo konečky prstů uděláme drobenku, kterou posypeme švestky.
Dáme do vyhřáté trouby a pečeme 35-40 min., až drobenka zhnědne a krásně voní.


Nejlepší je ještě teplý.

Tip: Do drobenky můžeme přidat ovesné vločky nebo kousky mandlí, bude krásně křupavá.
Já jsem tentokrát nechala úplnou klasiku a je to výborné :-)






Žádné komentáře:

Okomentovat