sobota 3. prosince 2016

Ořechové tyčinky s bílkovou polevou...



Když jsem před pár dny listovala recepty ve svém kuchařském sešitě, najednou mi padl zrak na úplně zapomenutý recept, který mě okamžitě vrátil o několik roků zpátky, kdy jsme o Vánocích  u babičky toto cukroví tajně brali z komory…a o téhle nostalgii vlastně celé Vánoce jsou a proto je mám tak ráda.



Ořechové tyčinky s bílkovou polevou

200 g pomletých jader vlašských ořechů
200 g moučkového cukru
1 bílek

Poleva
1 bílek z menšího vejce
100 g moučkového cukru
Šťáva z ½ citronu

Najemno namleté ořechy, cukr a bílek smícháme a vypracujeme kompaktní hmotu.



Pracovní plochu si lehce posypeme moučkovým cukrem a vyválíme placku o šířce asi 3 mm.


Zapneme troubu na 180 stupňů.
Vyšleháme bílek s cukrem a citronovou šťávou do tuha, až se tvoří špičky a natřeme na ořechovou placku.



Nakrájíme na tyčinky o velikosti 1-2 cm x 7 cm a opatrně přeneseme na plech pokrytý pečícím papírem.


Pečeme 8 minut na 180 stupňů a potom sušíme asi 45 min. na 80 stupňů.




5 komentářů:

  1. jo ty taky dělám,mám je pod názvem Brněnské tyčky

    OdpovědětVymazat
  2. Ty mám moc ráda. Kamarádka je dělala i mandlové a byly taky moc dobré :)

    MagicBeautyLife

    OdpovědětVymazat
  3. Mńam...mandlové musí být také perfektní :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  5. ahoj Martino, škoda jen že jsi neřekla jaké je to těsto potvora😂musela jsi škytat 😂ale spíš jsem kopyto

    OdpovědětVymazat