Když
jsem před pár dny listovala recepty ve svém kuchařském sešitě, najednou mi padl
zrak na úplně zapomenutý recept, který mě okamžitě vrátil o několik roků
zpátky, kdy jsme o Vánocích u babičky toto cukroví tajně brali z komory…a
o téhle nostalgii vlastně celé Vánoce jsou a proto je mám tak ráda.
Ořechové
tyčinky s bílkovou polevou
200 g
pomletých jader vlašských ořechů
200 g
moučkového cukru
1 bílek z menšího vejce cca 30g
Poleva
1 bílek
z menšího vejce
100 g
moučkového cukru
Šťáva
z ½ citronu
Najemno
namleté ořechy, cukr a bílek smícháme a vypracujeme kompaktní hmotu.
Pracovní
plochu si lehce posypeme moučkovým cukrem a vyválíme placku o šířce asi 3 mm.
Zapneme
troubu na 180 stupňů.
Vyšleháme
bílek s cukrem a citronovou šťávou do tuha, až se tvoří špičky a natřeme
na ořechovou placku.
Nakrájíme
na tyčinky o velikosti 1-2 cm x 7 cm a opatrně přeneseme na plech pokrytý
pečícím papírem.
Pečeme
8 minut na 180 stupňů a potom sušíme asi 45 min. na 80 stupňů.
jo ty taky dělám,mám je pod názvem Brněnské tyčky
OdpovědětVymazatTy mám moc ráda. Kamarádka je dělala i mandlové a byly taky moc dobré :)
OdpovědětVymazatMagicBeautyLife
Mńam...mandlové musí být také perfektní :-)
OdpovědětVymazatTento komentář byl odstraněn autorem.
OdpovědětVymazatahoj Martino, škoda jen že jsi neřekla jaké je to těsto potvora😂musela jsi škytat 😂ale spíš jsem kopyto
OdpovědětVymazatVýborné tyčinky
OdpovědětVymazat