Nejsou to úplně pravé Carbonara, protože do nich dávám smetanu, která by tam neměla být.
Ale takto jsem je začala dělat a moc nám chutnají, tak nemám důvod to měnit.
1 balení špaget (používám obyčejné Rosické)
150-200 g anglické slaniny
250 ml smetany
parmazán na posypání
1 nebo 2 žloutky
sušený česnek nebo česnekový Nahrom
sůl, pepř
Špagety uvaříme v osolené vodě s kapkou oleje doměkka a scedíme.
Na pánvi vyškvaříme na menší kousky nakrájenou slaninu a odložíme stranou.
Do menší mísy nalijeme smetanu, přidáme žloutek, sůl, pepř a česnekové koření a prošleháme dohromady metličkou.
Všechno smícháme s trochou parmazánu a už nevaříme, podáváme posypané strouhaným parmazánem.
Žádné komentáře:
Okomentovat