středa 24. února 2016

Přerovský řízek...

Bydlím v Přerově a tak jsem se s názvem přerovský řízek tu a tam setkala...donedávna mě to nechávalo celkem chladnou, ale při jedné debatě o vaření došlo i na toto téma a dozvěděla jsem se, že je to obdoba holandského řízku, tedy směsi mletého masa se sýrem, obalenou v trojobalu, jen prostě přerovský obsahuje nějakou tu zelenou bylinku...
No abych to nezdržovala, samozřejmě, že jsem ho musela vyzkoušet, použila jsem čerstvě umleté vepřové plecko a z bylinek petrželku a pažitku.
...a ono to bylo vážně dobrý...sýr totiž zajistí perfektní šťavnatost a když si ho uděláte doma a víte, co jste do něj dali, tak je to prostě dobrota :-)




Přerovský řízek 
 na cca 15 řízečků jsem použila:

600 g vepřového masa (použila jsem plecko ) 
100 g tvrdého sýra
5 stroužků česneku
sůl, kmín drcený, majoránka
bylinky - petrželka a pažitka  

hladká mouka, vejce, strouhanka a olej na smažení

Maso nameleme na masovém mlýnku nebo použijeme hotovou směs,sýr nastrouháme na jemném struhadle.




Smícháme s prolisovaným česnekem a bylinkami. Dochutíme solí, kmínem a majoránkou.


Rukama vytvarujeme placičky.



Postupně je obalíme v trojobalu.


Pomalu smažíme v rozpáleném oleji z obou stran dozlatova.


Podáváme s vařeným bramborem nebo bramborovou kaší...

Žádné komentáře:

Okomentovat