Nevím jak to máte vy, ale mně se už moc stýská po sluníčku, prázdninách a dovolené...a když se řekne dovolená, vybaví se mi dovolená v Itálii.
Proto, když jsem uviděla recept v starším vydání časopisu Apetit na tyto sušenky, chtěla jsem si ty chvíle alespoň na pár okamžiků vrátit :-)
Pokud máte rádi černé olivy a sušené rajčata, určitě je vyzkoušejte, budou se skvěle hodit na posezení s přáteli u vína.
Na přibližně 20 kousků budete potřebovat:
60 g nakládaných sušených rajčat
60 g černých oliv (vypeckovaných)
60 g piniových oříšků
200g hladké mouky
lžička prášku do pečiva
80g másla
150-200 g mascarpone
1 vejce
mořská sůl, pepř a provensálské bylinky
Troubu vyhřejte na 180 stupňů.
Do mísy robota nasypte mouku s práškem do pečiva, povolené máslo, nakrájené na menší kostičky, mascarpone, vejce a špetku provensálských bylinek, osolte a opepřete.
Stromečkovou metlou na první stupeň nechejte umíchat těsto.
Do těsta už jen ručně vmíchejte piniové oříšky, sušené rajčata, nakrájené na malé kousky a vypeckované černé olivy, které nakrájíte na čtvrtiny.
Oddělujte asi 15 g kousky těsta, ze kterých vytvarujete kuličky, které položíte na plech s pečicím papírem. (Pokud máte plech od Kitchen Aid, tak papír použít nemusíte :-))
Pečte asi 15 minut na 180 stupňů a poté asi 8-10 min na 200 stupňů, až jsou sušenky upečené krásně dozlatova.
Sušenky přeneste na mřížku a nechte pomalu vychladnout.
Poznámka : Nejlepší jsou po vychladnutí, krásně křupavé.
Druhý den celkem dost navlhly, a i přes to, že byly uloženy v umělohmotné krabičce.
Achá, slané sušenky. To určitě vyzkouším, protože sladký kvůli štíhlé linii moc nejím :D . Pak sem hodím odkaz, jak dopadly :) Děkuji
OdpovědětVymazatMiluna
Budu moc ráda...☺
VymazatDěkuji a pěkný den 🌞
Jejda ty vypadají dobře, mňamka. vyzkouším o víkendu.
OdpovědětVymazatDěkuji..nám moc chutnaly a o víkendu ke skleničce vína to bude paráda 🍷
Vymazat