neděle 26. června 2016

Brambory s "hvězdičkou"...

Dnes jen takový velmi jednoduchý bramborový tip, který si získal u nás čestné místo v žebříčku oblíbených jídel a dělám je opravdu často :-)
Manžel si vzpomněl na jídlo z dětství a tak jsem podle jeho pokynů udělala "brambory s hvězdičkou", jak jsme si je nazvali...co na tom, že mají jen křížek. :-D
Samozřejmě, že jsem si je ještě malinko vylepšila a potřela olejem, ve kterém jsem rozmíchala trochu česnekového prášku a soli.

Postup je velmi jednoduchý...středně velké brambory s pěknou slupkou důkladně omyjeme, vodorovně rozpůlíme na kratší straně a na špičce brambory uděláme nožem křížek. Skládáme na plech, potřeme směsí oleje, česnekového prášku a soli. 

Vložíme do trouby, kterou jsme si rozehřáli na 200 stupňů a pečeme přibližně hodinu, až se začnou křížky rozevírat.


Když jsou pořádně upečené, podáváme s česnekovým máslem nebo tvarohovým dipem a mlékem.

Žádné komentáře:

Okomentovat