úterý 20. června 2017

Zapečený květák...zdravější verze 😊

Nedávno jsem se přistihla, že mě hrozně moc baví vymýšlet takové jídla, která budou nejen odpovídat mému stravování, ale zároveň z lednice zmizí takové to...kolečko šunky, kousek tvrdého sýra...pár zapomenutých žampiónů...

A tenle květák je přesně to ono...a i když jsem ho dělala jen pro sebe a rodině klasickou večeři,  stejně muž neodolal a chutnalo mu to...

Zapečený květák trošku zdravěji...

2 kolečka kvalitní šunky
4 žampióny
uvařené květákové růžičky cca 4 větší  (prostě menší polovina květáku)
vajíčko
koření...mletý kmín,pepř a sůl, bylinky...
Kousek tvrdého sýra nastrouhaného najemno.

Na kapce zdravého oleje orestujeme šunku, přidáme žampióny nakrájené na plátky a dál restujeme...nakonec přihodíme na kousky nakrájený květák a ještě chvíli necháme opékat...
Hmotu z pánve přesuneme do zapékací misky, zalijeme rozšlehaným vajíčkem s troškou soli, posypeme strouhaným sýrem a na 200 stupních zapečeme dozlatova.
Podáváme se zeleninou :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat