pondělí 27. ledna 2020

Saltimbocca...


Vím, že pravá italská saltimbocca z telecí svíčkové se trochu vymyká názvu mého blogu, ale čas od času mám chuť zkusit něco nového, a tohle jídlo mě zaujalo už dávno. Jen mi chyběla buď šalvěj nebo telecí maso... :-D
Dnes jsem zamířila do svého oblíbeného řeznictví, a tam na mě zrovna čekal takový sympatický kousek telecí svíčkové, takže bylo rozhodnuto.
Navíc za pár dní oslavíme s mým skvělým mužem výročí svatby, a to byl další důvod připravit sváteční oběd...


V poslední době jsem si velmi oblíbila jídla, do kterých se přidává troška bílého vína. Zbožňuju tu vůni, když se víno smísí s ostatními přísadami a začne opojně vonět. A se zbytkem si postupně taky pomaličku poradím :-)

A jen mimochodem, docela dobře si dokážu tohle vynikající jídlo představit z levnější panenky nebo kuřecích prsou.

A jak saltimboccu připravíte?

Na 3 porce:
400 g telecí svíčková (lze nahradit panenkou nebo kuřecím prsem)
70 ml suchého vína
4 plátky parmské šunky
1,5 lžíce másla
lístky šalvěje, sůl

Maso nakrájíme na asi 0,5 cm plátky, osolíme a naklepeme opatrně přes igelitový sáček.
Na každý plátek masa položíme kousek parmské šunky, šalvěj a spíchneme párátkem.

V silnostěnném hrnci (použila jsem litinový od KitchenAid) si rozpustíme máslo a maso opékáme přibližně 2 minuty z obou stran dozlatova.


Až jsou obě strany opečené, přilijeme víno, ztlumíme plamen a necháme víno malinko vyvařit.
Podáváme s bramborovou kaší. 







Žádné komentáře:

Okomentovat