středa 7. srpna 2019

Meruňkový džem...

Myslím, že je právě ta správná doba udělat meruňkový džem na zimu...


Meruňkový džem s mátou

1 kg meruněk, nakrájených na drobné kousky
600 g cukru krupice, smíchaný s 20 g pektinu (kdo chce, použije Pektogel nebo Gelfix)
3 snítky máty
Do hrnce si odvážíme 1 kg nakrájených meruněk... (použila jsem opět litinový od Kitchen Aid,protože chci vyzkoušet, co všechno zvládne)
Zasypeme cukrem, do kterého jsme zamíchali 20 g pektinu...nebo použijete váš oblíbený želírovací prostředek.
Do hrnce vhodíme mátu vcelku a mícháme, až se cukr rozpustí a směs začne jemně bublat.
Od této chvíle ještě asi 5 minut povaříme, hustotu zkoušíme na připravený talířek, nakonec vytáhneme mátu a plníme do připravených skleniček.
U šroubovacích sklenic stačí na 8 minut otočit dnem nahoru, já jsem tentokrát použila Weckovky a tak jsem je ještě musela zavařit ve vodní lázni...do hrnce jsem naskládala skleničky s džemem, zalila do poloviny horkou vodou a dala do trouby na 100 stupňů na 45 min.


  









 

Žádné komentáře:

Okomentovat