sobota 14. července 2018

Citronové tagliatelle s parmazánem a bazalkou...



Citronové tagliatelle s parmazánem a bazalkou....

Tyhle těstoviny jsem viděla někde ve videu pana Pohlreicha, když vařil jednoduchou italskou "pastu"...zkusila jsem a rázem bylo na světě další velmi oblíbené rodinné jídlo ...

  * 1 balení kvalitních tagliatellí nebo jiných širokých těstovin ...na kvalitě v tomto případě velmi záleží, kupuju opravdu kvalitní...zkoušela jsem z obyčejných širokých nudlí a rozdíl byl obrovský...

* šťáva z poloviny citronu * dvě lžíce másla * 2 stroužky česneku *parmazán...cca 100 g, trocha do másla a zbytek na posypání těstovin * vývar...drůbeží,hovězí, jaký máte...přinejhorším z kostky, ale rozdíl poznáte...
* bazalka nakrájená nadrobno

Do většího množství vřící osolené vody přidáme lžíci oleje a dáme vařit těstoviny, vaříme a ochutnáváme, aby byly na skus, nesmí se rozvařit...
V hlubší pánvi rozehřejeme máslo, opečeme v něm česnek, který nožem rozpůlíme a zmáčkneme, potom přidáme šťávu z citronu a lžíci parmazánu, udělá to takovou omáčku....přilejeme cca 2-3 dcl vývaru a necháme provařit...těstoviny zcedíme a přidáme spolu s bazalkou do pánve a promícháme...a to je vše...je to jednoduché a pokud použijete kvalitní suroviny, bude vám odměnou úžasné snoubení chutí...jemností másla, jemné citronové kyselosti, pikantnosti parmazánu a bazalky...prostě...v jednoduchosti je krása....snad vám budou chutnat, tak jako chutnají mé rodině...


 






 




1 komentář: