pondělí 11. ledna 2016

Karbanátky z červené čočky...

Stejně jako mnozí z vás jsem si s Novým rokem slíbila, že se začnu stravovat malinko zdravěji, budu hledat nové potraviny a vůbec se pokusím svůj jídelníček trochu změnit.
Proto jsem se dnes rozhodla vyzkoušet karbanátky z červené čočky...
Pekla jsem je nasucho na plechu, takže nejsou tučné, a s dipem je to velká dobrota...



Na asi 15 karbanátků budeme potřebovat:

150 g červené čočky
2 stroužky česneku
1 malou cibuli
menší mrkev
1 vejce
pažitku
3 lžíce strouhanky
2 lžíce špaldové mouky
česnekové koření
sůl, pepř, mletý kmín , majoránka 


Pokud chceme péct v troubě, rozehřejeme ji na 200 stupňů.
Čočku přebereme, opláchneme a uvaříme doměkka, ale ne na kaši.Trvá to asi 7 min.
Potom osolíme.
Mrkev nastrouháme najemno, cibulku nakrájíme na drobno a česnek prolisujeme.
Přidáme vajíčko, koření, pažitku a dosolíme.
Zahustíme moukou a strouhankou.





Rukama tvarujeme placičky, které buď smažíme na trošce oleje, v tom případě potřebujeme hmotu pevnější nebo pečeme v troubě nasucho na plechu asi 35 min.





Podáváme s jogurtovým dipem nebo třeba zeleninovým salátem. Dobré byly i s uzeným lososem... :-)


Inspirovala jsem se tady: http://www.svet-zdravi.cz/recepty/karbanatky-z-cervene-cocky

Žádné komentáře:

Okomentovat