neděle 24. července 2016

Bulgur s rajčaty a zeleninou ...

Po víkendu plném cestování a "nevaření" jsem si musela připravit krabičkový oběd do práce.
Rozhodla jsem se posbírat to, co najdu doma a něco z toho stvořit.
Kromě cukety a cibule jsem ještě objevila v lednici červenou kapii, která už si říkala o to, aby se z ní něco podniklo, protože byla malinko seschlá.
Jako přílohu jsem zvolila tentokrát bulgur a zeleninu jsem zalila rajčatovou pasatou. Nahoru orestované uzené tofu a...vzniklo z toho super jídlo, se kterým jsem měla jen jediný problém...nesníst ho ještě teď večer :-D 


Na bulgur s rajčaty a zeleninou budete potřebovat:

Bulgur (Uvaříme dle návodu, jeden díl bulguru, dva díly vody...dvě minuty povařit a dvacet minut nechat dojít. Já do něj ještě dávám 1/2 kostky Bio bujónu od Alnatury, je potom chutnější.)

1 mladá cuketa
1 cibule
1 paprika (použila jsem červenou kapii)
1 sušené rajče
1 balení Passaty (měla jsem 200g od Valfrutty)
druhá polovina zeleninového bio bujónu od Alnatury
sůl, pepř, kmín, olivový olej, tymián nebo bylinky podle chuti...
uzené tofu nakrájené na kousky

Na lžíci olivového oleje orestujeme na kostičky nakrájenou cuketu a necháme chvíli opékat.
Přidáme cibuli a papriku- také nakrájené na kostičky.
Přisypeme kmín, sůl, pepř a bylinky a necháme ještě chvíli restovat. 
Když je zelenina měkká, ale ještě křupavá, zalijeme passatou a znovu ochutnáme a dokořeníme.
Smícháme s připraveným bulgurem.
Já jsem ještě kvůli bílkovině posypala orestovanými kousky uzeného tofu na olivovém oleji. 

 

2 komentáře:

  1. Udělala jsem si dnes se špaldou a byla je to vážně dobrota, děkuji za inspiraci a recept :-)

    OdpovědětSmazat
  2. To mám radost...a díky za tip, se špaldou zase zkusím já :-)
    Děkuji za krásný komentář... :-)

    OdpovědětSmazat