Jsem úplně obyčejná ženská, která miluje svoji rodinu, ráda vařím a peču...tak vítejte u mně v kuchyni 😊
čtvrtek 23. února 2017
Tiramisu po Česku...
Gurmeti a milovníci italských dobrot, tenhle příspěvek raději nečtěte, protože by vám mohl trochu "pocuchat" nervy...
Je to ale oblíbený rodinný dezert a veškeré pokusy levnější ingredience nahradit těmi luxusními se nesetkaly s ohlasem...zůstávám proto u tohoto osvědčeného receptu, které už děláme léta.
Letos si ho má dcera přála místo narozeninového dortu, což taky dokazuje jeho oblíbenost :-)
Byla jsem ale překvapená, že když jsem tady na svém blogu hledala recept, tak jsem nenašla a to ho dělávám celkem často, proto napravuji.
Sice jsem nějak nestihla fotit...důležitý je ale recept a ten je tady:
Na "Tiramisu po Česku" budete potřebovat
1 a 1/2 velkého balíčku piškotů
500 ml smetany ke šlehání (2 ks tetrapakové)
2 pomazánková másla (s co nejmenším obsahem soli- používám AQ Albert v obdélníkové vaničce)
190 g cukru moučka
2-3 lžíce instantní kávy
lžičku moučkového cukru
2-3 lžíce rumu
400 ml horké vody
kakaový prášek na posypání
Spodní plochu dortové formy vymažeme máslem.
Smetanu, cukr a pomazánková másla vyšleháme do krémové hmoty.
Připravíme si do misky horkou silnou kávu s cukrem a rumem, do které budeme namáčet piškoty.
Piškot necháme nasáknout tekutinou (zpočátku pozor na prsty :-)) a postupně klademe na dno formy bříškem nahoru, až zaplníme celou plochu.
Krém si rozdělíme na pomyslné čtyři díly a jeden díl navrstvíme na namočené piškoty a uhladíme...dáme další vrstvu nasáknutých piškotů, další část krému, potom znovu to samé , celkem budou čtyři vrstvy piškotů proložené vrstvami krému. Poslední vrsvu tvoří krém.
Pořádně uhladíme stěrkou nebo uděláme v krému vroubky vidličkou nebo vroubkovanou stěrkou.
Zakryjeme potravinovou fólií a necháme uležet do druhého dne.
Před podáváním posypeme povrch kakaovým práškem...(kdybychom to udělali hned, zvlhl by)
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat