pátek 13. listopadu 2015

Kuřecí paštika...



Domácí paštika a k tomu čerstvě upečený chleba, to má něco do sebe.

Hlavně, když víte, že obsahuje opravdu jen játra. Tak jsem takovou rychlou dnes udělala.
Čerpala jsem z kuchařky Snídaně u Flotentýny a byla to opravdu otázka čtvrthodiny.




Paštika z kuřecích jater


(množství vyšlo do čtyř zapékacích ramekinek)





350 g očištěných kuřecích jater
250 g změklého másla
1 cibule nakrájenou nadrobno
lžička tymiánu
2 lžíce bílého vína
2 lžíce smetany
kuličky barevného pepře, sůl


Do pánve dáme lžíci másla, rozehřejeme a zprudka orestujeme játra asi dvě až tři minuty, až začnou hnědnout. Přidáme cibulku a dál restujeme dozlatova.



Přidáme tymián a sůl, přidáme dvě lžíce bílého vína.
Necháme tekutinu skoro vyvařit a přilijeme dvě lžíce smetany. Ještě lehce provaříme a odstavíme z plotny.


Do mixéru,( v mém případě sekáčku ) dáme játra a mixujeme. Přidáváme postupně zbytek másla a znovu mixujeme, až je hmota hladká.






Dosolíme a nalijeme do srnčího hřbetu, vyloženého potravinovou fólií a necháme ztuhnout. Zdobíme kuličkami barevného pepře.


Já jsem použila zapékací mističky, protože jíme i očima a tyhle jsou opravdu pastva pro oči a moc jsem si je oblíbila.




Žádné komentáře:

Okomentovat