Inspirací mi byla opět Florentýna a její KASPRESSKNÖDEL.
Loňská dovolená v Dolomitech ze mě udělala milovníka hor a tak jsem začala pokukovat i po sousedních Alpách a právě odsud tato specialita pochází.
Dobrý vývar si určitě umíte připravit sami a recept na Kaspressknödel vám ráda prozradím.
Dělala jsem poloviční dávku, takže z uvedeného množství vyšlo 5 celkem velkých knedlí.
Na toto množství budeme potřebovat:
- 150 g čerstvého pečiva nakrájeného na kostky
- 80 g tvrdého sýra (použila jsem Blaťácké zlato nastrouhané nahrubo)
- 50 ml mléka
- 2 vejce
- 1 menší cibule
- 45 g másla
- sůl, pepř
- hrst petrželky
- olej na opékání
Pečivo si nakrájíme na kostičky a v pootevřené troubě, vyhřáté na 100 stupňů asi 12 min. opečeme. Necháme vychladnout.
Sýr nastrouháme na hrubé nudličky nebo nakrájíme na malé kousky.
Cibuli nakrájíme na drobné kousky a na másle opékáme do sklovata. Nechame chládnout.
vejce rozšleháme v mléce a všechny suroviny smícháme dohromady. Osolíme, opepříme, přidáme petrželku, nakrájenou nadrobno.
Rukama zpracujeme a tvoříme placičky podobné karbanátkům.
Opékáme na oleji z obou stran dozlatova. Do polévky podáváme horké.
Kaspressknödel můžete kombinovat nejen s vývarem, ale můžete přidat jako přílohu k listovému salátu, kysanému zelí nebo třeba houbovou omáčkou.Určitě jej ale podávejte teplý.
Žádné komentáře:
Okomentovat