sobota 25. března 2017

Kaspressknödel...

Taky máte rádi poctivý vývar? A taky někdy přemýšlíte, co do něj dát? Nudle nebo kapání, celestýnské nudle... a co dál?
Inspirací mi byla opět Florentýna a její KASPRESSKNÖDEL.
Loňská dovolená v Dolomitech ze mě udělala milovníka hor a tak jsem začala pokukovat i po sousedních Alpách a právě odsud tato specialita pochází.


Dobrý vývar si určitě umíte připravit sami a recept na Kaspressknödel vám ráda prozradím.
Dělala jsem poloviční dávku, takže z  uvedeného množství vyšlo 5 celkem velkých knedlí.

Na toto množství budeme potřebovat:
  • 150 g čerstvého pečiva nakrájeného na kostky
  • 80 g tvrdého sýra (použila jsem Blaťácké zlato nastrouhané nahrubo)
  • 50 ml mléka
  • 2 vejce
  • 1 menší cibule
  • 45 g másla
  • sůl, pepř
  • hrst petrželky
  • olej na opékání

Pečivo si nakrájíme na kostičky a v pootevřené troubě, vyhřáté na 100 stupňů asi 12 min. opečeme. Necháme vychladnout.
Sýr nastrouháme na hrubé nudličky nebo nakrájíme na malé kousky.

Cibuli nakrájíme na drobné kousky a na másle opékáme do sklovata. Nechame chládnout.
vejce rozšleháme v mléce a všechny suroviny smícháme dohromady. Osolíme, opepříme, přidáme petrželku, nakrájenou nadrobno.

Rukama zpracujeme a tvoříme placičky podobné karbanátkům. 

Opékáme na oleji z obou stran dozlatova. Do polévky podáváme horké. 
Kaspressknödel můžete kombinovat nejen s vývarem, ale můžete přidat jako přílohu k listovému salátu, kysanému zelí nebo třeba houbovou omáčkou.Určitě jej ale podávejte teplý.

Žádné komentáře:

Okomentovat