Máte rádi Lotusky?
To jsou takové ty hříšně dobré karamelové sušenky, které občas dostanate někde v kavárně jednotlivě zabalené ke kafi...
Jenže ony se dají sehnat i ve velkém balení, a když jsou ještě skoro s poloviční slevou, tak to prostě vybízí k nějaké akci... :-)
Před pár měsíci jsem si udělala screen receptu právě z těchto sušenek a tak jsem trochu zapátrala a dokonce i našla :-)
Překvapil mě, jak je jednoduchý...překvapil mě i svou chutí...a když chutnal i mým nejbližším u nás doma, rozhodla jsem se podělit o recept, i když je na můj vkus trochu nízký...(možná proto, že jsem použila větší průměr dortové formy... )
Takže když uvidíte Lotusky a Lotus krém v akci, určitě vyzkoušejte... (krém najdete v obchodě u Nutelly... :-))
Na formu o průměru 20cm (měla jsem 25 cm) budete potřebovat:
200 g Lotus sušenek (balení má 250 g, takže vám zbudou sušenky i na ozdobu)
80 g rozpuštěného másla
200 g ricotty
180 g zakysané smetany
200 g jemného tvarohu
2 vajíčka
50 g hnědého cukru
120 g Lotus pomazánky s červeným víčkem (nechat chvilku povolit v mikrovlnné troubě)
Zapněte troubu na 170 stupňů a dortovou formu vymažte kouskem másla.
Sušenky rozdrťte najemno (použila jsem sekáček od Kitchen Aid a bylo to opravdu za minutku)
Smíchejte sušenkovou drť s povoleným máslem a napěchujte pomocí oblé strany lžíce na dno formy.
Dejte na 10 minut upéct.
Mezitím v míse smíchejte všechny zbylé suroviny včetně cukru a krému z Lotusek a ručním šlehačem vyšlehejte hladký krém.
Vylijte na předpečený korpus a pečte dalších 45 min na 170 stupňů.
Po upečení nechejte pořádně vychladnout, nejlépe přes noc.(Koláč trochu klesne, tak se nelekejte...)
Ozdobte roztopenou Lotus pomazánkou a rozdrcenými sušenkami...
Marti to vyzera tak uzasne!!! Uz len zohnat tie Lotusky a krem, rozhodne ten kolacik vyskusam 🤗🤗🤗
OdpovědětVymazatAhoj Luci,určitě i u vás budou v supermarketu.Sušenky u sušenek a krém u marmelád a nutelly.
OdpovědětVymazatTak ať chutná :-)
Super,ten udělám na Velikonoce. :-)
OdpovědětVymazatTento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.
OdpovědětVymazat