pondělí 23. května 2016

Bulgur se zeleninou...

Dnes jen takový rychlý oběd na téma "Co se skrývá v lednici... :-)"  V té naší zbyla z víkendového grilování paprika a cuketa...

Chtěla jsem uvařit jen takové lehké bezmasé jídlo, které by bylo vhodné do krabičky k zítřejšímu obědu. Není to žádná gastronomie, ale spíš tip na rychlý oběd...

Na bulgur se zeleninou pro tři osoby budete potřebovat:

bulgur
1 lžíci přepuštěného másla (ghí) nebo olivový olej
1 menší cibuli
2 stroužky česneku
1 mladou cuketu nakrájenou na menší kousky
2 papriku nakrájenou na menší kousky
sušená rajčata v oleji dle chuti, já jsem použila 3 kousky
sůl
koření dle chuti (použila jsem mletý kmín a salátové koření od Antonína )

Do hrnce si nasypeme 2 díly bulguru a zalijeme čtyřmi díly horké vody, osolíme a přidáme kapku olivového oleje nebo másla. Přivedeme směs k varu a za stálého míchání vaříme 2 minuty.
Odstavíme z plotny a necháme cca 20 minut dojít.

Na přepuštěném másle  lehce orestujeme nadrobno nakrájenou cibulku a česnek, přidáme  na kousky nakrájenou papriku a necháme společně chvíli opékat. 


Po cca 3 minutách jsem přisypeme nakrájené kousky cukety, dochutíme solí a kořením a necháme dál restovat až do chvíle, kdy bude zelenina měkká, ale zároveň ještě křupavá. Přidáme na kousky nakrájená rajčata v oleji a lehce prohřejeme. ( Ve směsi bych si docela dobře ještě dovedla představit třeba žampiony, ale ty jsem zrovna doma neměla...)


Smícháme s připraveným bulgurem a podáváme.

Žádné komentáře:

Okomentovat