středa 2. března 2016

Italské sušenky...

Nevím jak to máte vy, ale mně se už moc stýská po sluníčku, prázdninách a dovolené...a když se řekne dovolená, vybaví se mi dovolená v Itálii.
Proto, když jsem uviděla recept v starším vydání časopisu Apetit na tyto sušenky, chtěla jsem si ty chvíle alespoň na pár okamžiků vrátit :-)

Pokud máte rádi černé olivy a sušené rajčata, určitě je vyzkoušejte, budou se skvěle hodit na posezení s přáteli u vína.



Na přibližně 20 kousků budete potřebovat:

60 g nakládaných sušených rajčat 
60 g černých oliv (vypeckovaných)
60 g piniových oříšků
200g hladké mouky
lžička prášku do pečiva 
80g másla
150-200 g mascarpone
1 vejce
mořská sůl, pepř a provensálské bylinky

Troubu vyhřejte na 180 stupňů.
Do mísy robota nasypte mouku s práškem do pečiva, povolené máslo, nakrájené na menší kostičky, mascarpone, vejce a špetku provensálských bylinek, osolte a opepřete.


Stromečkovou metlou na první stupeň nechejte umíchat těsto.


Do těsta už jen ručně vmíchejte piniové oříšky, sušené rajčata, nakrájené na malé kousky a vypeckované černé olivy, které nakrájíte na čtvrtiny.


Oddělujte asi 15 g kousky těsta, ze kterých vytvarujete kuličky, které položíte na plech s pečicím papírem. (Pokud máte plech od Kitchen Aid, tak papír použít nemusíte :-))


Pečte asi 15 minut na 180 stupňů a poté asi 8-10 min na 200 stupňů, až jsou sušenky upečené krásně dozlatova.


Sušenky přeneste na mřížku a nechte pomalu vychladnout. 

Poznámka : Nejlepší jsou po vychladnutí, krásně křupavé.
Druhý den celkem dost navlhly, a i přes to, že byly uloženy v umělohmotné krabičce.








4 komentáře:

  1. Achá, slané sušenky. To určitě vyzkouším, protože sladký kvůli štíhlé linii moc nejím :D . Pak sem hodím odkaz, jak dopadly :) Děkuji
    Miluna

    OdpovědětVymazat
  2. Jejda ty vypadají dobře, mňamka. vyzkouším o víkendu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji..nám moc chutnaly a o víkendu ke skleničce vína to bude paráda 🍷

      Vymazat