čtvrtek 24. září 2015

Cuketový tatarák...

Dnes ještě jeden tip, jak využít přebytečnou cuketu.Našla jsem ho tady a prostě musela hned vyzkoušet : http://www.michaelarau-dobrouchut.eu/…/cuketa-jako-tatarak.…

Udělala jsem na zkoušku jen malé množství, ale příště už se bát nebudu, protože to byla fakt dobrota :-)

Recept přepisuji přímo z blogu...


Cuketový tatarák

1 mladá cuketa
1 červená cibule
2-3 stroužky česneku
1 lžička dijon hořčice
2 lžičky kečupu
olivový olej

sojová omáčka
koření - muškátový oříšek, chilli, červená paprika, pepř
citrónová šťáva


- cuketu je nejlepší mít mladou, tak maximálně do 20 cm - pokud byste měli starší, vyřízněte semínka

- cuketu omyjte, osušte, nahrubo nastrouhejte, prosolte a nechte 15-20 minut postát

- pak cuketu vyždímejte od přebytečné vody

- na oleji orestujte středně velkou cibuli - pokud nebudete mít červenou, prostě dejte žlutou, nic se neděje

- k cibuli jsem rozdrobila sušenou chillipapričku, pokud máte sušené chilli, přidejte až na závěr

- když je cibule zlatavá, přidejte vyždímanou cuketu, a orestujte do měkka a odstavte

- ještě do horké směsi přidejte koření, kečup a hořčici, promíchejte a nechte vystydnout - množství koření záleží na vás, ale muškátového oříšku jenom špetku, je hodně aromatický - červenou papriku dávat můžete i nemusíte

- vychladlou směs ochuťte nastrouhaným česnekem - dejte podle síly a druhu česneku, přidejte sojovou omáčkou a čerstvě vymačkanou citrónovou šťávou

- podávejte na očesnekovaných a osolených topinkách, pokud nemáte rádi smažené, opečte si na pánvi nebo v troubě nasucho třeba bagetku


Žádné komentáře:

Okomentovat