Udělala jsem na zkoušku jen malé množství, ale příště už se bát nebudu, protože to byla fakt dobrota :-)
Recept přepisuji přímo z blogu...
Cuketový tatarák
1 mladá cuketa
1 červená cibule
2-3 stroužky česneku
1 lžička dijon hořčice
2 lžičky kečupu
olivový olej
sojová omáčka
koření - muškátový oříšek, chilli, červená paprika, pepř
citrónová šťáva
- cuketu je nejlepší mít mladou, tak maximálně do 20 cm - pokud byste měli starší, vyřízněte semínka
- cuketu omyjte, osušte, nahrubo nastrouhejte, prosolte a nechte 15-20 minut postát
- pak cuketu vyždímejte od přebytečné vody
- na oleji orestujte středně velkou cibuli - pokud nebudete mít červenou, prostě dejte žlutou, nic se neděje
- k cibuli jsem rozdrobila sušenou chillipapričku, pokud máte sušené chilli, přidejte až na závěr
- když je cibule zlatavá, přidejte vyždímanou cuketu, a orestujte do měkka a odstavte
- ještě do horké směsi přidejte koření, kečup a hořčici, promíchejte a nechte vystydnout - množství koření záleží na vás, ale muškátového oříšku jenom špetku, je hodně aromatický - červenou papriku dávat můžete i nemusíte
- vychladlou směs ochuťte nastrouhaným česnekem - dejte podle síly a druhu česneku, přidejte sojovou omáčkou a čerstvě vymačkanou citrónovou šťávou
- podávejte na očesnekovaných a osolených topinkách, pokud nemáte rádi smažené, opečte si na pánvi nebo v troubě nasucho třeba bagetku
1 mladá cuketa
1 červená cibule
2-3 stroužky česneku
1 lžička dijon hořčice
2 lžičky kečupu
olivový olej
sojová omáčka
koření - muškátový oříšek, chilli, červená paprika, pepř
citrónová šťáva
- cuketu je nejlepší mít mladou, tak maximálně do 20 cm - pokud byste měli starší, vyřízněte semínka
- cuketu omyjte, osušte, nahrubo nastrouhejte, prosolte a nechte 15-20 minut postát
- pak cuketu vyždímejte od přebytečné vody
- na oleji orestujte středně velkou cibuli - pokud nebudete mít červenou, prostě dejte žlutou, nic se neděje
- k cibuli jsem rozdrobila sušenou chillipapričku, pokud máte sušené chilli, přidejte až na závěr
- když je cibule zlatavá, přidejte vyždímanou cuketu, a orestujte do měkka a odstavte
- ještě do horké směsi přidejte koření, kečup a hořčici, promíchejte a nechte vystydnout - množství koření záleží na vás, ale muškátového oříšku jenom špetku, je hodně aromatický - červenou papriku dávat můžete i nemusíte
- vychladlou směs ochuťte nastrouhaným česnekem - dejte podle síly a druhu česneku, přidejte sojovou omáčkou a čerstvě vymačkanou citrónovou šťávou
- podávejte na očesnekovaných a osolených topinkách, pokud nemáte rádi smažené, opečte si na pánvi nebo v troubě nasucho třeba bagetku
Žádné komentáře:
Okomentovat