čtvrtek 17. září 2015

Kuře v zelí...

Kuře v zelí...



Tento recept určitě spousta z vás dobře zná, ale protože máme ve skupině "Kuchařky pro dceru" tento týden vaření pokrmů ze zelí, tak jsem tuhle dobrotu nafotila pro ty, co ji třeba ještě neznají...

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10206062371812706&set=gm.10153638327879098&type=3&theater

A nebo to berte třeba jako tip na víkend. Ideální jídlo, které v podstatě skoro vůbec nemusíte hlídat.

Pro 3 osoby budete potřebovat: 

1/2 naporcovaného kuřete nebo stehna,paličky, klidně i křídla...
2 balíčky kysaného zelí
2 větší cibule
kousek anglické
sůl, kmín, grilovací koření(nejlépe vlasnoručně umíchané),trochu cukru-nemusí být


Troubu zapněte na 200 stupňů.
Do pekáčku dejte propláchnuté zelí, které jste nakrájeli nožem na menší kousky. 





Posypejte lžičkou kmínu.

Oloupanou cibuli nakrájejte na půlkolečka, anglickou slaninu na středně velké kousky. Pokud je zelí hodně kyselé, můžete posypat trochou cukru.






Na lůžko ze zelí, cibule a anglické položte na kousky naporcované, osolené a kořeněné kuře. 




Přikryjte víkem a pečte asi 50 min přikryté, občas píchněte do masa, aby pustilo šťávu do zelí.
Když je maso skoro měkké, trochu promíchejte zelí, aby se spojila šťáva s cibulí a slaninou a pečte ještě odkryté na 230-250 stupňů asi 30 min dozlatova.








Nechte si chutnat:-)

Žádné komentáře:

Okomentovat