neděle 13. září 2015

Zapečené hrušky

Dnes jsem našla v lednici zapomenutý otevřený kelímek smetany. Přemýšlela jsem, do čeho ji vrazit a při pohledu na hrušky mi vyskočila myšlenka, že jsem v knize  Kuchařka pro dceru​ viděla nějaký recept na "Zapečené hrušky", ke kterému byla potřeba právě trocha smetany.
Měla jsem jen pět hrušek a polovinu kelímku smetany, do kterého jsem zamíchala dvě lžíce medu. 

Nastavila jsem troubu na 22O stupňů.
Hrušky jsem oloupala, zbavila jádřinců, nakrájela na čtvrtiny a ty ještě na čtyři díly.
Vložila jsem je do malé zapékací misky/ v mém případě chlebíčkové formy :-)/ posypala hrstkou ořechů, nakrájených nahrubo a dala do trouby asi na půl hodiny.
Ke konci jsem přidala teplotu až na 250 stupňů, aby získaly krásnou hnědou barvu...
Řeknu vám jedno...i když je to samozřejmě "kalorická bomba", ani ve snu by mě nenapadlo, že za půl hodiny z věcí, které jsem málem nechala zkazit, vznikne taková dobrota...

 

 






Žádné komentáře:

Okomentovat