V minulých horkých dnech jsem si naplánovala, že vyzkouším recept na studenou polévku Gazpacho, kterou mi dala moje skvělá kamarádka, která nějakou dobu pobývala ve Španělsku...takže recept opravdu zaručený...i když základ mají asi všechny recepty stejný...
Já jsem si řekla, že to tentokrát bude výzva pro tyčový mixér :-)
Co na tom, že dnes od samého rána prší...třeba bude chutnat i v chladném dni... :-)
Gazpacho od Pavlínky... :-)
500 g rajčat
2 menší papriky
1 salátová okurka
2 stroužky česneku
1 šalotka nebo menší cibule
3 lžíce olivového oleje
1 lžíce bílého vinného octa
1 lžíce červeného vinného octa z Modeny
sůl
mletý pepř
Rajčata nařízneme do kříže, spaříme a oloupeme.Vše nakrájíme na kousky a rozmixujeme dohladka bez přidání tekutiny.
Dochutíme a znovu mixujeme. Pokud nemáme příliš chutné rajčata,můžeme přidat pro chuť passatu z rajčat.
Pokud je směs příliš řídká, můžeme zahustit střídkou z bílého pečiva...
Dáme do lednice pořádně vychladit...
Opečeme krutonky, na talíř nakrájíme malinké kousky okurky a rajčátka, zalijeme polévkou a podáváme...
A mixér...? Ten to dal naprosto v pohodě...
Gazpacho jsem jedla úplně poprvé a moc mi chutnalo...úplně si dovedu představit španělskou siestu...slunce...léto :-)
Žádné komentáře:
Okomentovat