středa 23. září 2015

Gratinované brambory...

Gratinované brambory občas dělávám, ale když se na webu objevil recept od Florentýny, řekla jsem si, že je musím zkusit...
Gratinované brambory podle receptu od Flo...
Luxusní, lahodné...prostě nejlepší gratinované brambory, co jsme kdy jedli... 


https://www.facebook.com/kucharkaprodceru/photos/a.219637924833317.52297.219618628168580/687105134753258/?type=1&theater

 Gratinované brambory /recept od Jany Florentýny Zatloukalové/



Gratinované brambory /recept od Jany Florentýny Zatloukalové/

Pro 4 osoby 

600 g brambor, varný typ A
1 kelímek šlehačky
5 g soli
špetka čerstvě mletého pepře
špetka nastrouhaného muškátového květu
1 malý stroužek česneku
30 g strouhaného parmazánu


1. Troubu předehřejte na 190 stupňů. Brambory oloupejte, nakrájejte je na co nejtenčí plátky, cca 2 mm silné. Můžete strouhat přímo do kastrůlku.S pomocí nástavce na strouhání u robotu to byla otázka chvilky.

2. Nakrájené brambory neproplachujte, zalijte je smetanou, osolte, okořeňte a přiveďte k varu. Občas promíchejte, protože tahle kombinace se velmi rychle připaluje. Nechte pomalu vařit dvě minuty. 

3. Menší zapékací misku vytřete oloupaným a rozpůleným stroužkem česneku. Postupně do ní dejte horkou směs, brambory můžete urovnat do vrstev. Zasypte strouhaným sýrem a na 30 minut vložte do vyhřáté trouby zapéct.

Žádné komentáře:

Okomentovat