čtvrtek 25. února 2016

Rybičková pomazánka...

 


Když tuhle fotku uvidí přerovák který v době před sametovou revolucí trávil jarní prázdniny na Horní Bečvě, (a že nás bylo :-))bude mu to jasné...
Ano, takto krásně jsme od paní kuchařky dostávali naservírované pomazánky k večeři a náš jednoznačný favorit byla rybičková...
Nedávno jsme na ni vzpomínaly se švagrovou a mě se po ní tak zastesklo, že jsem si ji musela připomenout...

Rybičková pomazánka z Horní Bečvy

kostka másla
1-2 rybičky v oleji nebo vlastní šťávě (může být i tuňák)
1 cibulka
3 okurky
2 vajíčka natvrdo
pepř, sůl

V podstatě je to úplně obyčejná rybičková pomazánka. Fígl je v tom, že ji celou našleháte do pěny. 



Z rybiček slijeme olej nebo šťávu, a vyšeháme s máslem dohladka.Přidáme najemno nastrouhanou okurku, vajíčko, cibulku a ochutíme. Celou ještě znovu vyšleháme do pěny.
Servírujeme v ozdobných kopečcích nastříkaných zdobícím sáčkem.
Podáváme s pečivem...





Žádné komentáře:

Okomentovat