neděle 11. října 2015

Brambory na bouchačku...

Je neděle a vy určitě obědváte nějakou pečínku nebo něco, co se na nedělní oběd sluší a patří... 

My měli brambory "na bouchačku" z kuchařky Dity P.
Včera mi totiž manžel na otázku, co by chtěl zítra k obědu, odpověděl zcela vážně..."Brambory s mlíkem nebo tak něco..."
Tak jsem ty brambory malinko vylepšila... 

 
Brambory na "bouchačku"

pro tři osoby potřebujeme:

1 kg nových brambor
2 stroužky česneku
50 g parmazánu
olivový olej
kůra z citronu
petrželka


*Brambory omyjeme a v osolené vodě uvaříme doměkka a necháme trošku zchládnout..
*Rozehřejeme si troubu na 200 stupňů, dno pekáčku pokapeme olivovým olejem, (já jsem tentokrát použila trochu másla) každou bramboru dlaní "rozplácneme" a klademe do pekáčku v jedné vrstvě...





*Pokapeme olivovým olejem a posypeme mořskou solí...
*Dáme péct do trouby na 30 minut, v polovině pečení otočíme.
*V misce si smícháme hrst petrželky, dva stroužky nadrceného česneku, kůru z citronu a nastrouhaný parmazán.









*Až jsou brambory zlatavé, vysypeme je do větší mísy a promícháme se směsí...




*Podáváme s mlékem...nebo třeba kefírem... 









Žádné komentáře:

Okomentovat