Bábovka, ozdoba každého stolu…Asi máte každý ten svůj nej recept, ale kdyby přece...
Tahle je snadná, vydrží dlouho vláčná, takže je to ideální snídaně na víkendy a chaty .
Od doby, co mám robota , je to navíc úplně jednoduché. Stačí si odvážit
jednotlivé suroviny, postupně je přisypávat do mísy a sledovat, jak
pracuje…
Na vláčnou mramorovou bábovku budeme potřebovat:
5 vajec
250 g cukru moučka
250 g polohrubé mouky
1 ks vanilkového cukru
100 ml mléka
100 ml oleje
2 polévkové lžíce rumu
2 polévkové lžíce kakaa
1 prášek do pečiva
špetka soli
máslo a strouhanku na vymazání bábovkové formy
1. Zapneme troubu na 180 stupňů.
Připravíme si dvě mísy.
Vejce si rozdělíme na bílky a žloutky, do každé mísy zvlášť.
Bábovkovou formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou.
2. Bílky ušleháme s malou špetkou soli dotuha.
3. Do mísy se žloutky nasypeme odvážený cukr společně s vanilkovým
cukrem a třeme do světlé pěny. Postupně přidáváme mléko, rum a olej.
Nakonec lehce vmícháme bílky a mouku s práškem do pečiva.
4. Směs si rozdělíme na poloviny a do jedné přidáme dvě lžíce kakaového
prášku. Zamícháme a postupně lijeme do vymazané a vysypané formy-
trochu světlé, trochu tmavé…
5. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 45
minut. Zkoušíme špejlí, pokud se na ni těsto nelepí, bábovku vytáhneme z
trouby a vyklopíme na kovovou mřížku.
Žádné komentáře:
Okomentovat