pondělí 26. října 2015

Mramorová bábovka...

Bábovka, ozdoba každého stolu…Asi máte každý ten svůj nej recept, ale kdyby přece...
Tahle je snadná, vydrží dlouho vláčná, takže je to ideální snídaně na víkendy a chaty .
Od doby, co mám robota , je to navíc úplně jednoduché. Stačí si odvážit jednotlivé suroviny, postupně je přisypávat do mísy a sledovat, jak pracuje…




Na vláčnou mramorovou bábovku budeme potřebovat:

5 vajec
250 g cukru moučka
250 g polohrubé mouky
1 ks vanilkového cukru
100 ml mléka
100 ml oleje
2 polévkové lžíce rumu
2 polévkové lžíce kakaa
1 prášek do pečiva
špetka soli
máslo a strouhanku na vymazání bábovkové formy


1. Zapneme troubu na 180 stupňů.
Připravíme si dvě mísy.
Vejce si rozdělíme na bílky a žloutky, do každé mísy zvlášť.
Bábovkovou formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou.




2. Bílky ušleháme s malou špetkou soli dotuha.




3. Do mísy se žloutky nasypeme odvážený cukr společně s vanilkovým cukrem a třeme do světlé pěny. Postupně přidáváme mléko, rum a olej.
Nakonec lehce vmícháme bílky a mouku s práškem do pečiva.





4. Směs si rozdělíme na poloviny a do jedné přidáme dvě lžíce kakaového prášku. Zamícháme a postupně lijeme do vymazané a vysypané formy- trochu světlé, trochu tmavé…


5. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 45 minut. Zkoušíme špejlí, pokud se na ni těsto nelepí, bábovku vytáhneme z trouby a vyklopíme na kovovou mřížku.

Žádné komentáře:

Okomentovat