Protože už mi na kuchyňské lince nějakou dobu dělá parádu dýně Hokaido, řekla jsem si, že nastal její čas.
U Flo jsem četla recept na dýňové bramboráky, tak jsem je chtěla vyzkoušet.
Recept je velmi jednoduchý, s přípravou mi opět pomohl můj robot a těsto se pěkně smažilo bez jakéhokoliv přilepování, takže večeře byla za chvilku.
A tady je zase jedno ale...buď je budete milovat nebo vás nechají chladnými.
Já s kamarádkou jsem si pochutnala, opravdu byly jemné, dýňové a moc chutné. Manželovi přišly moc "dýňové" :-)
Příště ještě možná orestuju cibulku, protože ta syrová se za tu chviličku nestihla propéct a to mi nedělá zrovna nejlíp na žaludek.
Ale jinak skvělý způsob, jak naložit s dýní.
Recept jsem čerpala z webu Kuchařka pro dceru Jany Florentýny Zatloukalové:
Dýňáky (dýňové bramboráky)
Na zhruba 20 malých kousků:
500 g očištěné dýně hokaido(slupku nechejte, semínka vydklabejte)
200 g salátových brambor
1 velká cibule
4 stroužky česneku
4 vajíčka
100 g polohrubé mouky
1 lžička maizeny (kukuřičného škrobu)
sůl podle chuti, přibližně jedna lžička
pepř
sádlo na smažení
1. Umytou dýni nastrouhejte i se slupkou na jemném struhadle nebo v robotu. Oloupané brambory nastrouhejte do mísy s dýní, přidejte nadrobno nakrájenou cibuli,( kterou doporučuji orestovat na kousku másla) a rozetřený česnek.
Všechny ingredience kromě sádla společně promíchejte.
Nenechávejte směs dlouho stát a ihned ji zpracujte dál.
2. Do pánve dejte rozehřát lžičku sádla.
Lžící rozetřete rozetřete těsto na zhruba centimetr vysokou vrstvu a na středně silném plameni osmahněte po obou stranách dozlatova( cca 3-4 min)
Každou placku nechejte okapat na papírovém ubrousku.
Můžete podávat jako samotné nebo jako přílohu.
Žádné komentáře:
Okomentovat