Dnes jsem se rozhodla udělat úplně jednoduchý oběd, krkovici na pivě podle Florentýny.
Vzhledem k tomu, že jsem měla ještě kousek panenky, riskla jsem to a dala péct spolu s krkovicí. Výsledek byl skvělý a my si moc pochutnali...
Pro tři osoby:
3-4 plátky krkovice (my měli dva a zbytek panenky)
150 g anglické slaniny
3 cibule
5 stroužků česneku
plechovka piva
sůl
alobal
Troubu vyhřejeme na 220 stupňů.
Maso jsem omyjeme, osušíme a lehce posolíme, krkovici trošku naklepeme.
Cibuli a česnek nakrájíme na plátky.
Do pekáčku vložíme maso, posypeme cibulí a česnekem, poklademe plátky slaniny a zalijeme pivem tak, aby anglická nebyla ponořená v pivu.
Nahoru dáme alobal, dobře utěsníme a pečeme zakryté asi 75 min.
Poté alobal odstraníme a necháme ještě 15 minut dopéct dozlatova..
Podáváme s bramborami.
Žádné komentáře:
Okomentovat