neděle 10. ledna 2016

Tvarohový chlebíček

To že jsem milovník výrobků Kitchen Aid už o mě asi víte.
Momentálně se nacházím na vlně úžasu z jejich úplně neobyčejných úžasných plechů a forem. 


Dnes jsem měla pečící absťák a tak jsem si řekla,že když mám v lednici tvaroh z týdenní výzvy Kuchařky pro dceru, že ještě na závěr vymyslím něco dobrého, budu mít vyřešenou svačinku na zítřek a taky jsem konečně chtěla vyzkoušet novou chlebíčkovou formu. 
A to tak,že ji opravdu prostě nevymažu a uvidíme. Přinejhorším to sníme lžičkou :-)

Recept jsem si tak trochu vymyslela, vlastně je to upravený recept na bílkový chlebíček, kde jsem ubrala tuk a cukr.
Chtěla jsem spotřebovat sušené ovoce, otevřené oříšky a čokoládu z Vánoc, tak to byl vlastně takový malý experiment. Nebudu vás napínat,dopadlo to skvěle a hlavně, forma na chlebíček nezklamala. 



Vyklopil se úplně krásně a na formě nezůstal ani kousek těsta, jen dole kapičky tuku.




Takže moje nadšení nezná mezí a opravdu tyto výrobky můžu s klidným svědomím doporučit všem. 

A teď slibovaný recept : 

4 vajíčka (bílky a žloutky zvlášť ) 
150 g másla 
120 g moučkového cukru 
250 g tvarohu (v alobalu ) 
200 g polohrubé mouky
prášek do pečiva 
100 g oříšků (použila jsem vlašské a mandle) a kousek čokolády na kousky
50 g rozinek namočených v rumu (dala jsem dvě lžíce ) 
50 g  sušeného ovoce (brusinky, fíky na kousky ) 





Zapneme troubu na 170 stupňů.
Máslo,žloutky a cukr vyšleháme do světlé pěny.


Přidáme tvaroh a pomalu vmícháme, ořechy, čokoládu a ovoce (rozinky i s rumem) . Postupně sypeme mouku, kterou máme smíchanou s práškem do pečiva.  
Vyšleháme tuhý sníh z bílků, jemně je vmícháme do těsta a nalijeme do formy na chlebíček. 





Klasickou formu vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Pečeme asi 45min. Zkoušíme špejlí. 
Necháme vychladnout na mřížce.




Žádné komentáře:

Okomentovat