Minulou neděli jsem byla s přáteli na prvním ročníku Garden Food Festivalu ve Smetanových sadech v Olomouci ...
Sluníčko krásně svítilo a my jsme si užili spousty dobrého jídla a pití...
Nejvíc mě ale překvapilo jídlo, které bych si před tím asi nikdy nedala, protože mi přišlo takové "zdravě obyčejné" a spíš než delikatesu mi název připomínal výživu pro děti …
Ale byla to taková dobrota, že jsme si s kamarádkami říkaly, jak mrkvovou polévku musíme zkusit doma uvařit...
Přemýšlely jsme, co v ní, kromě mrkve a smetany, cítíme za chutě...a tak mě napadlo, proč to nezkusit zeptat se přímo u stánku, kde se podávala....
K mému velkému úžasu mi pan šéfkuchař Libor Endlicher prozdradil přímo recept a ještě jsem ho chválou asi i potěšila...a prostě je to tak dobré, že si to nemůžu nechat pro sebe...
Mrkvový krém....
4-5 středních mrkví
zeleninový vývar
světlá jíška /pan šéfkuchař dělal na olivovém oleji/
smetana /kelímek/
muškátový oříšek, sůl, pepř
petrželka a krutonky na dozdobení
Mrkev nastrouháme najemno, /s úžasným robotem a jeho nástavcem na strouhání to byla otázka minutky :-)/, zalijeme vývarem a povaříme, zahustíme jíškou, dochutíme, nastrouháme trochu muškátového oříšku...nakonec zjemníme smetanou....
Podáváme posypané petrželkou a krutonky z toustového chleba...
Žádné komentáře:
Okomentovat